Події

Полтавський апеляційний зняв із розгляду апеляцію у справі Кернеса

Полтавський апеляційний суд зняв із розгляду призначене на 21 грудня слухання за апеляційними скаргами на рішення суду першої інстанції у справі щодо міського голови Харкова Кернеса та його охоронців Віталія Блінника та Євгена Сміцького.

Як повідомляє прес-служба Полтавського апеляційного суду, це пов'язано з тим, що одна з членів колегії суддя Ліліана Нізельковська перебуває на лікарняному.

"Інформацію про дату наступного судового засідання буде надано додатково", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Як повідомлялося, 25 січня 2014 року невідомі напали на учасників маршу на підтримку Євромайдану в Харкові. Того самого дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Олексія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

2 березня 2015 р. Г.Кернесу було повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування. Його охоронцям було пред'явлено підозру за ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч. 1 ст. 129 КК України.

26 березня Генеральна прокуратура передала обвинувальний акт до Дзержинського райсуду Харкова.

2 квітня ВССУ оголосив резолютивну частину ухвали про перенесення розгляду справи Г.Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

10 серпня 2018 року суддя Київського райсуду Полтави А.Антонов розцінив систематичну неявку прокурорів на дебати у справі міського голови Харкова Г.Кернеса та його охоронців В.Блінника та Є.Сміцького як відмову від обвинувачення та закрив кримінальне провадження.

Це рішення оскаржили прокуратура, а також потерпілий Сергій Ряполов і його представник, адвокат Тетяна Зелькіна.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ