Події

Китай стає центром світового розвитку завдяки мирній зовнішній політиці і вкладу в світову економіку

Мирна зовнішня політика Китаю, його внесок у розвиток світової економіки, протистояння гегемонізму в міжнародних відносинах поступово наближає КНР до того, щоб країна зайняла центральне місце на світовій арені, заявив голова КНР Сі Цзіньпін.

Він виступив з доповіддю на урочистому зібранні з нагоди 40-ї річниці третього пленуму ЦК КПК 11-го скликання, який заклав основи китайської політики реформ і відкритості для зовнішнього світу.

"Ми активно сприяємо формуванню умов для відкритої світової економіки, побудови для людства суспільства єдиної долі, реформування світової системи управління, рішуче виступаємо проти гегемонізму і політики сили, невпинно робимо внесок і китайську мудрість, сили Китаю і китайські проекти в загальний мирний розвиток", - сказав китайський керівник.

Він підкреслив: "Ми щодня наближаємося до того, щоб Китай став центром світової арени, перетворився в повсюдно визнаного будівельника міжнародного миру, що вносить вклад у глобальний розвиток, в захисника світового порядку".

Сі Цзіньпін сказав, що Китай послідовно дотримується суверенного і незалежного мирного зовнішньополітичного курсу, крокує шляхом мирного розвитку, здійснює стратегію відкритості для всього світу, засновану на взаємній вигоді.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ