Події

До поліції не надходила інформація про нібито захоплення невідомими кафедрального Преображенського собору у Вінниці

У поліцію Вінницької області не надходила інформація про нібито захоплення невідомими Свято-Преображенського кафедрального собору Української православної церкви (Московського патріархату), повідомили в обласній поліції.

"Заяв і повідомлень в поліцію з цього приводу у нас не зафіксовано. Не було жодного повідомлення щодо будь-яких протиправних дій", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Вінницькій області в суботу.

Раніше цього дня російські ЗМІ з посиланням на російський сайт "Союз православних журналістів" повідомили, що Вінницький Свято-Преображенський кафедральний собор УПЦ захопили одразу після ранкового богослужіння.

Російський православний інтернет-ресурс повідомляє, що вранці 15 грудня до кафедрального собору Вінниці під'їхали близько 20 молодиків спортивної статури і відібрали в охорони ключі від усіх приміщень комплексу.

За повідомленням порталу "Релігійно-інформаційної служби України" митрополит Вінницький і Барський УПЦ (МП) Симеон (Шостацький) прибув до Києва для участі в об'єднавчому православному соборі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ