Події

На Страсбурзький теракт потрібна сувора відповідь європейських законодавців

Європейська рада в Брюсселі 13-14 грудня відбулася під враженням від події, яку не можна не згадати - терористичного акту в Страсбурзі, зазначив президент Франції Емманюель Макрон.

"Відразу після цієї прес-конференції я відправлюся в Страсбург на місце теракту, водночас на знак поваги до жертв, міста та його жителів і щоб подякувати нашим силам порядку", - сказав Е.Макрон, відкриваючи в п'ятницю в Брюсселі свою прес-конференцію за підсумками саміту ЄС.

"Європейська рада почалася з жесту солідарності - хвилини мовчання всіх керівників (країн ЄС - ІФ), і я хочу подякувати їм тут, як я дякую і Європейському парламенту за його велику витримку в години, що послідували за терактом", - повідомив французький президент.

За його словами, на подібні явища має слідувати "європейська відповідь". Він зазначив, що з ініціативи Франції Євросоюз прийме в найближчі тижні "дуже суворе законодавство для боротьби проти пропаганди тероризму в інтернеті". "Вміст (екстремістського характеру - ІФ) має видалятися протягом години. І стосовно цієї теми також ми сьогодні змогли провести дискусію", - сказав Е.Макрон.

Відповідаючи на питання щодо інциденту в Страсбурзі, він нагадав, що ведеться розслідування. "Прокурор Парижа, на якого покладено цю справу, тому що її кваліфіковано як терористичну вже ввечері, коли стався напад, має необхідні повноваження. І це, перш за все, він має висловлюватися, якщо йдеться про розслідування", - зазначив президент.

Він сказав, що міністр внутрішніх справ дав перші роз'яснення, і "потрібно, щоб були отримані всі уточнення, і ми змогли б повністю зробити висновки в національному плані про те, що зі зробленого зроблено добре, а що вимагає покращення".

При цьому Е.Макрон зазначив, що європейська співпраця в області боротьби з тероризмом явно покращилася в останні роки. Низка країн ЄС за цей період пережили теракти, і нині співпраця, на думку президента, функціонує краще, ніж кілька років тому.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ