Події

Воєнний стан не позначився на обмеженні свобод і прав громадян - Турчинов

В умовах воєнного стану в жодному регіоні України права та свободи громадян не обмежено, заявляє секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов.

"Незважаючи на правовий режим воєнного стану, реалізацію комплексу військових завдань і завдань безпеки з підготовки та мобілізації країни для протидії повномасштабній агресії, в жодному регіоні не обмежено права і свободи громадян", - сказав О.Турчинов журналістам під час спільних навчань Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Державної служби України з надзвичайних ситуацій у четвер.

Секретар РНБО України наголосив, що запровадження воєнного стану "дає можливість здійснити повну перевірку готовності країни для протидії повномасштабній військовій агресії".

"Опрацьовуються мобілізаційні завдання і плани, перевіряється готовність усіх органів влади, насамперед силових структур, для виконання своїх функцій в умовах особливого періоду, відбувається перевірка територіальної та цивільної оборони, здатності швидко перекидати великі військові з'єднання на значну відстань на найбільш небезпечні для потенційного наступу напрямки", - сказав він.

За словами О.Турчинова, масштабна перевірка обороноздатності країни значно посилює здатність України "протистояти будь-якій агресії".

Секретар РНБО розповів, що учасники навчань опрацьовували координацію та взаємодію між силовими структурами, вирішували комплекс складних завдань для гарантування безпеки громадян в умовах воєнного стану.

"Опрацьовувалися сценарії забезпечення правопорядку та безпеки громадян у разі виникнення різних позаштатних ситуацій, ліквідації диверсійних груп, локалізації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, оперативних дій в умовах загострення на державному кордоні", - сказав О.Турчинов.

Він додав, що представники всіх відомств (близько 1200 людей, із залученням понад 100 одиниць військової та спеціальної техніки) показали відмінні результати і високі професійні навички.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ