Події

Обвинувачена у держзраді Савченко має намір припинити сухе голодування

Народний депутат України Надія Савченко, обвинувачена у державній зраді, має намір припинити сухе голодування 13 грудня, повідомляє інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на її заяву в Шевченківському районному суді м.Києва.

За інформацією видання, Н.Савченко вирішила припинити голодування, тому що їй пішли на поступку, і вона зможе подати електронну декларацію.

Водночас нардеп голодуватиме ще один день - 12 грудня, щоб "перевищити термін" свого сухого голодування в Росії, якій тривав 6 днів.

"Я говорила, що голодуватиму, доки не вирішиться питання з поданням декларації. Але банк пішов мені назустріч - вирішив приїхати до мене в тюрму, бо мене не відпускають у банк. Тому моє сухе голодування триває завтра крайній день. Щоб було більше, ніж у Росії. На 8-й день я починаю пити і виходити з голодування ", - сказала Н.Савченко.

Нардеп також додала, що за 6 днів голодування втратила 7 кг - з 73 кг до 66 кг.

Як повідомлялося, 5 грудня 2018 року народний депутат України Надія Савченко прийняла рішення оголосити сухе голодування до моменту забезпечення її прав і свобод відповідно до Конституції України та чинного законодавства. В інформації зазначається, що нардеп прийняла таке рішення, оскільки слідчі СБУ "шантажують і тиснуть на народного депутата, вимагаючи негайного ознайомлення з матеріалами справи адвокатами, щоб негайно розпочати розгляд справи по суті, в обмін на можливість бачитися з рідними, помічниками, відновити електронні ключі, відкрити рахунок у банку для реєстрації кандидатом в президенти України".

Н.Савченко та її адвокати ознайомлюються з матеріалами так званої "справи Савченко - Рубана", розслідування якої було завершено 1 серпня. 25 вересня Шевченківський суд відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про обмеження для них термінів ознайомлення з матеріалами кримінальної справи 25 календарними днями.

Адвокат керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана Валентин Рибін вже завершив ознайомлення з матеріалами справи, про що 30 серпня повідомив слідство.

Н.Савченко, яку підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, перебуває під вартою з 23 березня 2018 року. 22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Н.Савченко.

В.Рубана було затримано 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ