Події

У Москві на 92-му році життя померла Людмила Алексєєва

Найстарша російська правозахисниця, голова "Московської Гельсінкської групи" Людмила Алексєєва померла в суботу на 92-му році життя, повідомив глава Ради з прав людини при президенті РФ Михайло Федотов.

"Це сталося сьогодні о 19:30. Про це мені повідомив головлікар лікарні №15", - сказав М.Федотов "Інтерфаксу" в суботу ввечері.

За його словами, останні кілька тижнів Л. Алексєєва перебувала в цій лікарні, "лікарі зробили все, щоб забезпечити їй і хороші умови лікування, і гідний догляд, але, на жаль, серце не витримало".

"Це страшна втрата не тільки для ради, а й для всього правозахисного співтовариства, втрата абсолютно непоправна. Всі, хто любить Людмилу Михайлівну, звичайно, продовжать її справу", - сказав глава РПЛ.

"Я впевнений, що ми всі зберемося попрощатися з Людмилою Михайлівною, але поки невідомо, коли це буде і де", - додав він.

Л. Алексєєва народилася в 1927 році, одна із засновників (у 1976 році) Московської Гельсінкської групи, з 1996 року - її голова. У 2002 - 2012 роках - член Комісії з прав людини при президенті РФ (згодом перетворена в РПЛ). З 3 грудня 2018 року - член РПЛ. Лауреат Держпремії РФ (2017 рік) за видатні досягнення в галузі правозахисної діяльності, лауреат багатьох міжнародних премій в області правозахисту.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ