Події

Синод УПЦ (МП) не дозволив своєму єпископату та мирянам брати участь в Об'єднавчому соборі

Священний Синод Української православної церкви (Московського патріархату) не дозволив своєму єпископату, духовенству, чернецтву і мирянам брати участь в Об'єднавчому соборі 15 грудня.

"... на підставі постанови Собору єпископів від 13 листопада 2018 року, єпископату, духовенству, чернецтву і мирянам Української православної церкви брати участь у так званому об'єднавчому соборі не благословляється", - зазначено в релізі на сайті УПЦ (МП) за результатами рішення Синоду, засідання якого відбулося в п'ятницю під головуванням глави УПЦ (МП) митрополита Онуфрія.

Священний Синод особливо звертає увагу на те, що "ніхто з священнослужителів або мирян не уповноважував представляти Українську православну церкву на цих зборах".

Крім того, Священний Синод УПЦ (МП) зазначив, що "Константинопольський патріарх не має жодного канонічного права скликати якісь збори в Україні", також патріарх Варфоломій не має права викликати на такі збори архієреїв УПЦ (МП).

Запланований Об'єднавчий собор в УПЦ (МП) вважають "незаконними зборами".

Як відомо, Об'єднавчий собор зі створення помісної Української православної церкви відбудеться 15 грудня в Соборі святої Софії в Києві.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ