Події

Луценко: Монополія на насильство в державі має належати виключно державі

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє про необхідність встановлення невідворотності покарання за насильство на адресу співробітників правоохоронних органів у світлі впровадження воєнного стану в деяких областях країни.

"У нас була розмова з міністром внутрішніх справ Арсеном Борисовичем Аваковим. Думаю, що вже зараз, після впровадження воєнного стану, потрібно ухвалити рішення про те, що будь-яке фізичне насильство стосовно співробітників правоохоронних структур має отримувати відповідь, передбачену законом, - постріл угору, а потім на враження", - сказав Ю.Луценко на прес-конференції в Одесі у вівторок.

"Монополія на насильство в державі має належати виключно державі. Ніхто інший, хто не носить мундира, не приймав присягу й не несе кримінальної відповідальності за порушення правил застосування насильства, передбаченого українською державою, не може безкарно цього робити - ні стосовно громадян, ні, тим паче, правоохоронців. Мені здається, що час установити диктатуру закону в цьому положенні", - наголосив генпрокурор.

Ю.Луценко зазначив, що воєнний стан "може стати тим фактором, який поверне повагу до цього принципу".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ