Події

Глава Держприкордонслужби України: В Керченській протоці близько 170 суден, що очікують проходження в обох напрямках

 Глава Державної прикордонної служби України Петро Цигикал зазначає, що в Керченській протоці перебувають близько 170 суден, що очікують проходження в обох напрямках.

"На сьогодні в Керченській протоці зосереджені близько 170 суден, вони чекають на проходження в обидва боки. (...) Відбувається тиха економічна блокада. Практично режиму вони не змінили, лише ускладнили. Відповідно, така кількість суден у маленькій протоці впливає і на безпеку судноплавства", - розповів П.Цигикал в інтерв'ю телеканалу UA: TV (записане 3 грудня).

За його словами, Росія пропускає власні та іноземні судна, які йдуть до їхніх портів, насамперед, а в останню чергу пропуск надається українським суднам.

Раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що станом на 3 грудня спостерігається рух суден через Керченську протоку в напрямку українських портів в Азовському морі, частково розблоковані порти "Бердянськ" і "Маріуполь". За його словами, на вхід в Азовське море очікують 17 суден, на вихід - одне, ще дев'ять судів розміщуються біля причалів портів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ