Події

Порошенко провів телефонну розмову з Трюдо

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, повідомляє прес-служба адміністрації президента України.

"Президент Порошенко повідомив про скоєний Росією відкритий акт агресії проти українських кораблів в районі Керченської протоки, збільшення кількості російської військової техніки на кордоні і здійснених Україною кроків у відповідь з метою деескалації російської агресії, включаючи введення воєнного стану" - йдеться в повідомленні на офіційному сайті адміністрації президента Україна в четвер увечері.

Прем'єр Трюдо підкреслив, що Канада повністю підтримує Україну, її територіальну цілісність, свободу навігації і засуджує агресивні дії Росії.

Президент України закликав світову спільноту збільшити санкційний тиск на Росію для звільнення українських моряків, які за міжнародним правом вважаються військовополоненими.

Співрозмовники скоординували позиції щодо захисту України напередодні саміту G20, який відбудеться в аргентинському Буенос-Айресі.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ