Події

"Метінвест" розгляне можливість перенаправлення вантажів через чорноморські порти в разі складнощів з проходом Керченської протоки

"Метінвест", найбільший український гірничо-металургійний холдинг, розгляне можливість перенаправлення продукції, що відвантажується, через порти Чорного моря в разі складнощів з доставкою вантажів споживачам через Керченську протоку, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі компанії в четвер увечері.

"26 і 27 листопада два судна, що перевозять вантажі групи в країни ЄС, пройшли через Керченську протоку. В разі виникнення затримок при проходженні протоки, у групи є можливість перенаправити логістичні потоки в чорноморські порти. При цьому "Метінвест" понесе додаткові витрати у зв'язку з оплатою послуг залізниці, але заощадить на фрахті за рахунок укрупнення суднових партій", - констатували в прес-службі.

Як повідомлялося, вантажне судно "ATA", яке прямувало в Маріупольський морський порт, через тривале очікування проходу Керч-Єнікальським каналом відмовилося слідувати в пункт кінцевого призначення і вирушило назад, повідомило ДП "Маріупольський морський торговельний порт". За його даними, станом на 11:00 четверга проходження Керч-Єнікальським каналом очікували ще 12 суден, що прямують в Маріупольський морпорт, а також сім суден, що прямують з морпорту.

Держпідприємство також уточнило, що три судна, що знаходяться зараз в морпорту, вже завантажені, але не виходять в море через сильний вітер, погодні умови в каналі ще більш несприятливі.

Також повідомлялося, що міністр інфраструктури Володимир Омелян у середу ввечері заявив, що Російська Федерація продовжує перешкоджати роботі українських портів Маріуполя і Бердянська в Азовському морі, фактично заблокувавши 35 суден. Рух здійснюється тільки в напрямку російських портів на Азові.

ММК і "Азовсталь" раніше через Маріупольський морський торговельний порт (ММТП) отримували близько 30% сировини (вугілля, ЗРК, аглоруда) і відвантажували близько 60% металопродукції.

"Метінвест" - найбільший гірничо-металургійний холдинг України. Підприємства групи знаходяться, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ