Події

ЄС вимагає притягнути до відповідальності винних у нападах на активістів - Мінгареллі

Європейський Союз вимагає забезпечити захист громадських активістів, розслідувати та притягти до відповідальності винних у нападах на них, повідомив глава Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі.

"Не так просто здійснювати спостереження за політичним класом. Це, ймовірно, є причиною того, що за останній рік понад 50 активістів громадянського суспільства зазнали нападів. Катерина Гандзюк - одна з останніх жертв трагічних атак. Така тенденція нас дуже хвилює. Ми звертаємося з вимогою до влади цієї країни зробити все можливе для захисту представників громадянського суспільства, притягнути до відповідальності винних і замовників цих злочинів", - сказав він на форумі організаційного розвитку громадянського суспільства в четвер у Києві.

Х.Мінгареллі додав, що ЄС і надалі спостерігатиме за тим, як в Україні розслідуються такі інциденти.

"Я хочу запевнити вас, що ми наполягатимемо на тому, щоб влада зробила все можливе для того, щоб злочини проти громадських активістів припинилися", - розповів посол.

Дипломат зазначив, що зі свого боку ЄС готовий ділитися найкращими практиками, інноваційними підходами в розвитку громадянського суспільства.

"Українська влада розуміє, що Україна зацікавлена в підтримці, сприянні та розвитку громадянського суспільства тут", - пояснив посол.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ