Події

Дамаск може відмовитися від дипломатії, якщо Туреччина не виведе свої війська - Джаафарі

Уряд Сирії може перейти від дипломатії до інших заходів, якщо Туреччина не виведе свої війська з території країни, заявив постпред Сирії при ООН Башар Джаафарі.

"Туреччина має вивести свої війська, але якщо вони не розуміють цього дипломатичним шляхом, то ми вдаватимемося до інших методів", - сказав сирійський дипломат на прес-конференції за підсумками 11-го раунду переговорів щодо Сирії в Астані.

Туреччина, згідно з домовленостями в рамках меморандуму щодо виведення бойовиків з Ідліба, мала відправити до зони деескалації поліцейських, але натомість направила туди 11 тис. озброєних військових, заявив Б.Джаафарі.

"Відповідно до угоди турецька сторона мала встановити 12 контрольних поліцейських пунктів на цих територіях", - заявив дипломат.

Він додав, що турецькі поліцейські мали використовувати легке озброєння. "Але турецька влада відправила 11 тис. озброєних людей", - заявив Б.Джаафарі.

За його твердженням, "турецькі військові сьогодні перебувають у багатьох містах, і це не поліцейські, а люди з важким озброєнням і вертольотами".

Представник влади Сирії заявив про необхідність виведення з півночі та сходу цієї країни військових Туреччини, США та Франції.

"Якщо Туреччина справді хоче допомогти Сирії, насамперед вона мала вивести війська, які незаконно ввійшли на територію, також мають бути виведені війська, що перебувають на півночі та сході Сирії. Там є і американські, і турецькі, і французькі війська, хоча їх небагато", - повідомив Б.Джаафарі.

"Вони мають бути виведені", - наголосив представник Дамаска.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ