Події

Саакашвілі відмовився визнати підсумки президентських виборів у Грузії, закликав народ до непокори

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі закликає грузинське суспільство не визнавати підсумки другого туру президентських виборів і розпочати масові акції протесту.

"Ми не визнаємо ці вибори, оскільки вони відбувалися в умовах насильства. Я закликаю всіх громадян Грузії від завтра перейти до масової непокори владі. Я закликаю грузинську поліцію стати на бік народу. Я закликаю військових не виконувати незаконні накази", - заявив М.Саакашвілі в середу в ефірі телекомпанії "Руставі-2".

Це відбулося після оприлюднення даних екзит-полів, за якими в президентських виборах перемогла Саломе Зурабішвілі, підтримувана правлячою партією "Грузинська мрія".

Як повідомлялося, у другому турі президентських виборів у Грузії перемагає незалежний кандидат С.Зурабішвілі. Про це свідчать результати опитувань громадської думки (екзит-полів).

За даними "Геллап Інтернешнл" (на замовлення грузинського телеканалу "Імеді"), С.Зурабішвілі, яку підтримує правляча партія "Грузинська мрія", набирає 58% голосів, а її суперник Грігол Вашадзе, висунутий опозиційним об'єднанням "Сила в єдності" та колишньою партією влади "Єдиний національний рух", - 42% голосів.

Згідно з іншим екзит-полом, проведеним компанією "Едісон Рісерч" (на замовлення телеканалу "Руставі-2"), С.Зурабішвілі перемагає з 55% голосів. Відповідно, згідно з цим опитуванням, Г.Вашадзе набирає 45% голосів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ