Події

Прикордонники від початку агресії РФ приділяють пильну увагу росіянам, що прибувають на кордон, і частину з них не впускають в Україну

Громадяни Росії, які перетинають кордон з Україною, перебувають під пильною увагою Державної прикордонної служби України від початку російської агресії, плани дій підрозділів прикордонників під час воєнного стану ще напрацьовуються.

"Визначено законодавством, що для перетину кордону з Україною іноземному громадянину потрібен відповідний перелік документів. А також може бути додатково проведено контроль для з'ясування мети поїздки в Україну. Якщо іноземець не підтверджує мети поїздки, то йому може бути відмовлено у в'їзді. Дійсно з початком російської агресії більш пильну увагу приділяють громадянам Росії. Можу сказати, що щодня певна частина громадян Росії не потрапляє в Україну", - розповів начальник департаменту з питань взаємодії та зв'язків із громадськістю Держприкордонслужби України Андрій Демченко агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Прикордонник також розповів, що наразі детально опрацьовуються плани, як діятимуть підрозділи Держприкордонслужби під час запровадження воєнного стану.

"Голова Держприкордонслужби на засіданні РНБО акцентував увагу, що може бути обмежено в'їзд окремим групам громадян Росії. Тому не виключено, що після публікації документів і напрацювання необхідних планів для дій підрозділів увага до громадян Росії буде пильнішою", - додали в Держприкордонслужбі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ