Події

На Харківщині затримано групу, яка викрадала елітні іномарки

У Харківській області затримано 5 учасників групи (наймолодшому - 30 років, найстаршому - 41 рік), що займалася викраденням елітних іномарок, повідомляє прес-служба Національної поліції області.

"Розробка групи тривала протягом півроку. За цей час поліцейські задокументували протиправні дії зловмисників, які спеціалізувалися на незаконному заволодінні елітними автомобілями іноземного виробництва", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, де викрадачі ховали викрадені машини. Під час проведення санкціонованих обшуків оперативники виявили та вилучили викрадені MAZDA СХ5, Tоyota CAMRY і LEXUS.

За даними досудового слідства, члени групи використовували пристрої для примусового відкривання замків дверей машин, алгоритмічні "кодграббери" різного типу сигналізації та виносні блоки діагностування електронної системи.

У поліції вважають, що фігуранти були знайомі з методами оперативно-розшукової діяльності і дотримувалися конспірації.

"Вони використовували альтернативні види телефонного зв'язку, в тому числі Інтернет-з'єднання, мобільні термінали з клонованими IMEI, постійно змінюючи абонентські номери. Під час вчинення злочинів і безпосередньо після їх здійснення, а також для проведення спостереження за постраждалими, в якості машини "супроводу" зловмисники використовували автомобілі з номерами іноземної реєстрації та вітчизняного виробництва, - сказано в повідомленні.

Наразі слідчі дії тривають. Вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ