Події

СБУ блокувала канал збуту в Україні зброї та боєприпасів, організований прибічниками ІД

Співробітники Служби безпеки України блокували в Києві канал збуту зброї та боєприпасів, організований прибічниками міжнародної терористичної організації "Ісламська держава" (ІД), затримано одного з учасників угруповання.

Як повідомив у понеділок прес-центр СБУ, оперативники спецслужби встановили, що громадяни країн Центральної Азії, використовуючи підроблені документи, нелегально прибули в Україну після депортації з території іншої азіатської країни через зв'язки з ІД.

Співробітники СБУ задокументували збут зловмисниками двох пістолетів іноземного виробництва та боєприпасів до них. Правоохоронці затримали одного з учасників угруповання, йому повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України, також обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У прес-центрі зазначили, що затриманий у себе на батьківщині перебуває в розшуку за участь у збройних підрозділах, збройних конфліктах або військових діях на території інших держав та фінансуванні злочинів терористичного характеру.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили чотири гранати Ф-1 та РГД-5, підроблені документи, символіку міжнародної терористичної організації та гроші від продажу зброї і боєприпасів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ