Події

Продан заявив, що повернеться в Україну після завершення свого лікування та реабілітації

Колишній виконувач обов'язків голови Державної фіскальної служби (ДФС) України Мирослав Продан заявив, що повернеться в Україну після завершення свого лікування і періоду реабілітації.

"Дізнався, що мені нібито повідомлено про підозру. У САП пояснюють, що двічі надсилали повістки і не отримали відомостей про моє місцезнаходження. Акцентую увагу прокурорів САП, що запланував виїзд на лікування заздалегідь, про що вже повідомляв", – написав він на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

За його словами, він звернувся до адміністрації клініки, де проходить лікування, з проханням підготувати офіційний документ про його перебування в медичному закладі.

"Найближчим часом мої представники звернуться до САП (Спеціалізованої антикорупційної прокуратури – ІФ) Генпрокуратури і нададуть лист, підписаний уповноваженою особою закладу. Також я відправлю оригінал зазначеного листа поштою, що безумовно, займе більш тривалий час", – повідомив М.Продан.

Він наголосив, що повернеться в Україну одразу після завершення лікування та реабілітації. "Про дату, час і номер рейсу (якщо буду повертатися літаком) поінформую представників САП. Не думаю, що виникне необхідність тривалого перебування за кордоном", – додав колишній в. о. глави ДФС.

М.Продан також зазначив, що "не бачив жодного офіційного документа" щодо інкримінованих йому звинувачень. "Але запевняю і правоохоронні органи, і громадськість, що зможу довести свою невинність або на стадії досудового розслідування, або вже в суді", – додав М.Продан.

Як повідомлялося, 15 листопада 2018 року прокурор САП склав та підписав письмове повідомлення про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України, забезпечено вручення цього повідомлення способом, передбаченим КПК України для вручення повідомлень.

У прокуратурі зазначили, що колишній в. о. глави ДФС підозрюється у придбанні за час роботи на посаді з липня по червень 2016 2018 року у власність коштів у сумі понад 89 млн грн, за які для його особистого користування придбано низку об'єктів нерухомого майна і транспортних засобів. Для приховування справжнього власника реєстрація права власності здійснювалася на близьку людину.

За інформацією САП, серед придбаних об'єктів: дві квартири в елітній столичній новобудові (вартістю 6,7 млн грн), два будинки в Туреччині вартістю 78 млн грн, три автомобілі представницького класу загальною вартістю 3,4 млн грн.

Слідство також перевіряє причетність М.Продана до придбання інших об'єктів нерухомості в Києві і люксових автомобілів.

Прокурори САП у п'ятницю викликали екс-керівника ДФС для проведення слідчих і процесуальних дій на 10:00 20 листопада.

САП викликала М.Продана на 15 листопада для проведення слідчих і/або процесуальних дій за кримінальним провадженням, відкритим 29 серпня цього року. За словами екс-глави ДФС, він отримав повідомлення про виклик від САП Вайбером 7 листопада, тоді як виїхав за кордон 5 листопада, а в САП вказували, що прислали повістку 2 листопада.

За інформацією САП, М.Продана двічі викликали в прокуратуру 8 і 15 листопада, але він не з'явився і не надав підтверджувальних документів про причини неявки.

М.Продан заявив про законні підстави свого виїзду за кордон на лікування до Німеччини через Молдову і про готовність спілкуватися зі слідством в режимі відеоконференції або після повернення в Україну після лікування.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ