Події

Поліція Тернопільської області розслідує зловживання під час передання Почаївської лаври у користування УПЦ (МП)

 Слідче управління Головного управління Національної поліції в Тернопільській області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неправомірних дій державного реєстратора, який, зловживаючи своїми повноваженнями, здійснив державну реєстрацію права користування нерухомим майном комплексу Почаївської лаври Українською православною церквою (Московського патріархату).

Як повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області в п'ятницю, матеріалами досудового розслідування встановлено, що представник Міністерства культури України, права та інтереси якого було порушено, оскаржив у Міністерстві юстиції зазначені дії держреєстратора з вимогою скасувати рішення про державну реєстрацію права користування нерухомим майном комплексу Почаївської лаври та залучити реєстратора до відповідальності.

"Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою області, яка контролює перебіг розслідування в цьому кримінальному провадженні", - йдеться в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ