Події

Північна Корея почала облаштування прикордонного міста Сінийджу

Лідер КНДР Кім Чен Ин доручив провести широкомасштабний розвиток міста Сінийджу, що межує з Китаєм, повідомило Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

У повідомленні говориться, що Кім Чен Ин особисто керував розробкою генерального плану облаштування міста, перш ніж були сформульовані завдання і шляхи успішного приведення його до ладу відповідно до вимог сучасної епохи.

Як зазначає агентство, лідер КНДР зажадав побудувати в Сінийджу квартали висотних багатоквартирних будинків уздовж головної дороги міста і берега річки Амноккан, а також створити в цьому районі численні паркові зони. Крім того, Кім Чен Ин висловився за будівництво театрів, кінотеатрів, спортивних об'єктів, бібліотек, готелів і універмагів, дав вказівку модернізувати нинішні промислові райони і реконструювати міський залізничний вокзал і аеропорт у сучасному стилі.

Як вважають південнокорейські спостерігачі, Північна Корея почала перебудову міської інфраструктури в рамках підготовки до поліпшення зовнішніх умов і повноцінного економічного співробітництва з Китаєм.

Сінийджу - столиця провінції Пхенан-Пукто, яка межує по річці Амноккан з китайським містом Даньдун. Частина міста входить до Спеціального адміністративного регіону Сінийджу, який був створений в 2002 році як експеримент із введення в країні ринкової економіки.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ