Події

У ГПУ підтвердили затримання та арешт снайпера, що стріляв в активістів Майдану

У рамках розслідування кримінальної справи про розстріли учасників мирних акцій у центрі Києва взимку 2014 року затримано та заарештовано снайпера, який служив тоді у внутрішніх військах, але був звільнений із правоохоронних органів у 2016 році, підтвердив начальник слідчого управління Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

В ефірі телеканалу "112.Україна" він розповів, що затриманого підозрюють у вчиненні вбивства 20 лютого 2014 року спільно з тодішніми беркутівцями. При цьому С.Горбатюк зазначив, що на момент затримання цей чоловік уже не працював у правоохоронних органах (із 2016 року). Нині він перебуває в СІЗО, суд ухвалив рішення про його арешт.

Відповідаючи на запитання щодо розшуку інших підозрюваних у розстрілах активістів, С.Горбатюк сказав, що стосовно подій 20 лютого 2014 року в розшуку перебуває 21 людина, підозрювана у вчиненні вбивств, а також шість організаторів.

Раніше джерело, наближене до розслідування, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" про те, що у рамках розслідування кримінальної справи про розстріли учасників Євромайдану взимку 2014 року затримано та заарештовано снайпера, звільненого з правоохоронних органів. За словами співрозмовника агентства, підозрюваний був снайпером спецпідрозділу "Омега" і був звільнений із правоохоронних органів у 2015 році.

У Нацгвардії України заявили, що жодного із діючих снайперів НГУ не затримано за підозрою в розстрілах активістів Майдану.

"У Національній гвардії України перевірили інформацію, опубліковану в засобах масової інформації, щодо затримання нібито діючого снайпера Національної гвардії України, який, за версією ЗМІ, вистрілив зі своєї снайперської гвинтівки "ТS.М308", оснащеної оптичним прицілом, в активіста Євромайдану, театрального режисера Олександра Храпаченка", - йдеться в повідомленні прес-служби НГУ на сторінці у Facebook.

За результатами перевірки в Нацгвардії повідомили, що станом на 16:30 15 листопада жоден діючий снайпер, який проходить службу в Національній гвардії України, не був затриманий правоохоронними органами.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ