Події

Генпрокуратура виявила безліч порушень під час перевірки однієї з колоній

Генеральна прокуратура України провела позапланову перевірку Житомирської виправної колонії № 4 де були виявлені численні систематичні порушення прав засуджених, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

"Умови проживання, праці, лікування ув'язнених не відповідають вимогам законодавства, міжнародних стандартів і за більшістю показників можуть розцінюватися як нелюдське поводження з людьми" - йдеться в повідомленні на сайті Генпрокуратури України в четвер увечері.

Протягом останніх двох років засуджені необґрунтовано використовувалися для виконання робіт без укладання трудових договорів, багатьом з них не платили зарплату, до державного бюджету не сплачується єдиний соціальний внесок. У колонії ув'язненим не надавалася належна медична допомога.

Під час перевірки були виявлені факти допомоги злочинним "авторитетам" з боку керівництва виправної колонії. Для деяких з них у колонії була виділена окрема кімната з меблями і побутовими приладами, ключі від кімнати знаходилися у одного зі злісних порушників правопорядку.

В одному з приміщень колонії в ході перевірки було виявлено схованку з чотирма ножами.

"Безпосередньо під час перевірки ГПУ вжито невідкладних заходів щодо усунення виявлених порушень. У ВК № 4 доставлені ліки загальною сумою понад 30 тис грн, укладено понад 60 трудових договорів із засудженими, проведена санітарна обробка та прибирання в житлових приміщеннях, особи, які тримаються в ШІЗО і ПКТ, забезпечені ємностями з питною кип'яченою водою"- відзначають в прокуратурі.

"За фактами, встановленими працівниками профільного управління, в прокуратуру Житомирської області направлено матеріали з реєстрації кримінальних проваджень за статтею 364 (зловживання службовим становищем), 263 (виготовлення, носіння або збут холодної зброї), 366 (службове підроблення) КК України" - підсумували в прокуратурі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ