Події

Пропозиція ЄК щодо авторського права не зруйнує інтернет

Офіційний представник Єврокомісії Маргарітіс Схінас відкинув критичні заяви про те, що майбутня директива ЄС щодо авторського права підірве інтернет.

"Пропозиція Європейської комісії щодо модернізації європейських правил з авторського права не спрямоване проти користувачів YouTube або будь-яких інших користувачів онлайн-платформ", - заявив він у вівторок на брифінгу в Брюсселі.

За словами М.Схінаса, користувачі "як і раніше зможуть продовжувати робити те, що вони роблять сьогодні", завантажуючи контент.

Представник ЄК відповідав на прохання відреагувати на нещодавню заяву глави YouTube Сьюзен Войжитської, яка вважає, що стаття 13 директиви ЄС спрямована на руйнування інтернету, підрив перспектив інноваційних підприємств і творчих колективів. М.Схінасу також вказали на те, що багато молодих людей заявляють про намір продемонструвати через це своє невдоволення Євросоюзом, ігноруючи європейські вибори 2019 року.

"Я сподіваюся, що європейська молодь в змозі почути також і нашу версію історії", - сказав представник ЄК.

Він пояснив, що "Європейська комісія продовжить посилювати позицію власників прав у відносинах з малими і великими платформами, щоб дозволити їм отримувати найкращу винагороду за використання їхнього творчого контенту".

Переговори законодавців Євросоюзу - Ради ЄС і Європарламенту - щодо цієї проблеми - все ще тривають, нагадав М.Схінас.

"Ми сподіваємося, що діалог Ради і Європейського парламенту, звичайно, за доброзичливої посередницької ролі комісії, надаст можливість дійти прийнятного для всіх сторін рішення, яке гарантує збалансований результат всім зацікавленим учасникам, зберігаючи при цьому дух пропозиції Європейської комісії, тобто комплексу правил ЄС з авторського права, без яких, як ви знаєте, неможливо побудувати справжній європейський цифровий ринок", - продовжив прес-секретар ЄК.

Він наголосив, що ситуація "в розпалі законодавчого процесу", зараз настала "фаза трилогії", в процесі якої законодавці шукають "чесної рівноваги" інтересів.

"Усі конструктивні ідеї вітаються, інші - ні. Але намагатися використовувати цей процес із наміром вибудувати аргументи, що показати, що Європейський союз проти інтернету, не має сенсу", - наголосив М.Схінас.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ