Події

Прокуратура АРК та СБУ затримали українця, який розміщував в інтернеті відеосюжети із закликами про зміну меж території України

 Співробітники прокуратури Автономної Республіки Крим та Служби безпеки України у вівторок затримали громадянина України, підозрюваного в посяганні на територіальну цілісність країни шляхом створення та розміщення в інтернеті відеосюжетів із закликами про зміну меж території та державного кордону України.

"Прокуратура Автономної Республіки Крим спільно з працівниками Служби безпеки України у рамках кримінального провадження за фактами розв’язання Російською Федерацією агресивної війни в інформаційній сфері щодо України провела обшук за місцем проживання громадянина України, якого підозрюють у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ст. 110 ч. 2 КК України - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, шляхом створення та розміщення в мережі інтернет низки відеосюжетів із закликами про зміну меж території та державного кордону України", - йдеться в повідомленні прокуратури АРК.

Під час обшуку у цього громадянина виявлено та вилучено предмети і документи, що підтверджують здійснення ним інкримінованого злочину та свідчать про продовження ним своєї злочинної діяльності на шкоду суверенітету і територіальній цілісності України.

За результатами обшуку чоловіка затримано. Найближчим часом до суду буде спрямовано клопотання про обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на час проведення досудового розслідування.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ