Події

Посольство Німеччини у зв'язку зі смертю Гандзюк: Злочинці та їхні покровителі мають бути притягнуті до відповідальності

У посольстві Німеччини висловлюють занепокоєння нападами на активістів і політиків і співчувають у зв'язку зі смертю в.о. керуючої справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Херсона, активістки Катерини Гандзюк.

"Нас вразила смерть Катерини Гандзюк. Подумки ми поруч з її близькими та друзями", - йдеться в повідомленні в мікроблозі посольства в соцмережі Twitter у п'ятницю.

"Ми глибоко занепокоєні зростанням кількості нападів на активістів і політиків. Злочинці та їхні покровителі мають бути притягнуті до відповідальності. Не можна допустити панування атмосфери безкарності", - наголосили в дипустанові.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва.

19 жовтня перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін повідомив, що правоохоронці затримали п'ятьох осіб, підозрюваних у скоєнні нападу на К.Гандзюк, двох узято під варту, ще трьом суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

4 листопада К.Гандзюк померла.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ