Події

США можуть упровадити санкції проти вбивць саудівського журналіста в Стамбулі через кілька тижнів

США впровадять санкції стосовно осіб, причетних до загибелі саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі, після вивчення протягом кількох тижнів усіх обставин справи, заявив держсекретар США Майк Помпео в інтерв'ю радіостанції KMOX.

"Ми розглядаємо питання про впровадження санкцій стосовно осіб, яких ми змогли ідентифікувати на сьогодні і які були причетні до цього вбивства", - сказав він.

При цьому дипломат зазначив: "Нам, імовірно, знадобиться ще кілька тижнів, перш ніж у нас буде достатньо доказів для фактичного застосування санкцій, але я думаю, що ми зможемо зробити це. Ми з'ясуємо обставини справи".

За його словами, незважаючи на "довгострокові стратегічні відносини" США та Саудівської Аравії, вбивство Дж.Хашкаджі не залишиться без відповіді з боку Штатів.

"Президент сказав, що ми вимагатимемо притягнення до відповідальності тих, хто причетний до скоєння цього жахливого злочину", - додав держсекретар США.

Журналіст Дж.Хашкаджі зник 2 жовтня після візиту до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Представники королівства визнали, що журналіст був убитий. Генпрокурор Саудівської Аравії пізніше заявив, що вбивство Дж.Хашкаджі було навмисним.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ