Події

Розгляд апеляції на вирок засудженому за держзраду вченому-пенсіонеру призначено на 18 грудня

Харківський апеляційний суд призначив на 18 грудня розгляд скарги на вирок 84-річному вченому Мехті Логунову, засудженому за державну зраду.

"Я подав апеляційну скаргу, і на 18 грудня в Харківському апеляційному суді призначено засідання. Ми просимо скасувати вирок, там немає складу злочину", - сказав адвокат М.Логунова Дмитро Тихоненков на прес-конференції у четвер у Харкові.

Він повідомив також, що хоча засідання суду першої інстанції проходили в закритому режимі, захист має намір домагатися розгляду апеляційної скарги у відкритому режимі.

"Засідання закрите було - державна таємниця. Хоча в самому засіданні жодного секретного документу не заслуховувалося. У мене самого немає доступу до державної таємниці, якщо б там слухалися якісь секретні документи, я б не мав права там брати участь. Ми будемо наполягати , коли буде апеляція, - це його (М.Логунова - ІФ) позиція - щоб засідання було у відкритому режимі ", - сказав Д.Тихоненков.

За його словами, зараз М.Логунов знаходиться в Харківському СІЗО і у нього "великі проблеми зі здоров'ям".

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року Орджонікідзевський районний суд м.Харкова визнав М.Логунова винним у державній зраді (ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України) за те, що той збирав для Російської Федерації інформацію про державне оборонне замовлення, яке виконувалося одним з наукових центрів міста на підставі угод з Міністерством оборони України.

Суд засудив М.Логунова до 12 років позбавлення волі. Обвинувачення вимагало більш жорсткого покарання - 13 років позбавлення волі. Захист вимагав виправдувального вироку.

М.Логунов був затриманий СБУ в серпні 2017 року.

17 серпня 2017 року голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що в Харкові затримано голову диверсійної групи російських спецслужб, який готував теракти проти українських державних і громадських діячів. Правоохоронці встановили, що "командир" одного з незаконних збройних формувань терористів був завербований представником ГРУ Генштабу ЗС РФ. Від російського куратора він отримав завдання повернутися до Харкова і сформувати диверсійну групу. Чоловікові був переданий перелік українських політичних і громадських діячів, проти яких російські спецслужби дали вказівку організувати теракти. Під час обшуків за місцем проживання затриманого в Харкові співробітники української спецслужби вилучили майже кілограм вибухівки (за попередніми висновками - пластиду), п'ять електродетонаторів, пістолет з глушником, сто патронів до нього і бойовий квадрокоптер, який планувалося використовувати при здійсненні теракту.

Затриманому було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації) та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ