Події

Суд виправдав члена ВРП Гречковського, обвинуваченого в шахрайстві

Шевченківський районний суд Києва у вівторок виніс виправдувальний вирок у кримінальному провадженні щодо члена Вищої ради правосуддя (ВРП) Павла Гречковського, повідомили його адвокати.

"У нас виправдувальний! (...) "Справу Гречковського" визнано сфабрикованою, адвокат Павло Гречковський виправданий!" - написав адвокат Євген Солодко на своїй сторінці в Фейсбуці.

У свою чергу, адвокат Олександр Дульський назвав цю справу "провокацією". "Виправдувальний вирок ... Усі докази неприпустимі ... Всі процесуальні рішення незаконні. Провокація. Нездійснення підозри", - написав він на сторінці в Фейсбуці.

Як повідомлялося, 21 вересня 2016 року Генпрокуратура України спільно зі Службою безпеки України викрила одного з членів на той час Вищої ради юстиції (ВРЮ) при спробі отримати неправомірну вигоду в сумі $ 500 тис. за сприяння у винесенні судом першої інстанції рішення на користь суб'єкта господарювання та залишення його в силі судами апеляційної та касаційної інстанцій.

Пізніше адвокат П.Гречковського Ігор Черезов заявив, що його підзахисному повідомлено про підозру у замаху на шахрайство, а не отримання неправомірної вигоди.

У серпні 2017 року П.Гречковському був вручений обвинувальний акт.

Кримінальне провадження розслідувалося за ч.3 ст.15, ч.4 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ