Події

Україні цікавий досвід Сінгапуру в боротьбі з використанням криптовалют зі злочинною метою - Аваков

 Україна та Сінгапур співпрацюватимуть у протидії фінансовому шахрайству з використанням криптовалют і розглянуть питання спрощення двостороннього візового режиму, повідомляє департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ України.

"Щодо гібридних загроз, ми бачимо, що для вас протидіяти їм так само важливо, як боротися зі злочинами в кіберпросторі. В цьому Україна має великий досвід, і ми готові ділитися інформацією", - сказав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час зустрічі в Сінгапурі з віце-прем'єр-міністром з питань національної безпеки Сінгапуру Тео Чі Хіном.

Водночас глава МВС України наголосив: "Нам, у свою чергу, цікаво, як ви відповідаєте на виклик злочинного використання криптовалют.  І нас цікавить досвід Сінгапуру в боротьбі з такими фінансовими шахрайствами".

Стосовно спрощення взаємного відвідування країн, то А.Аваков заявив, що не бачить ризиків для обох держав у пом'якшенні візового режиму.

"Ми могли б розвивати наші візові відносини і зробити більш спрощеним взаємне відвідування громадянами. З огляду на те, що наші країни дуже просунулися у біометричному контролі, й у нас успішний безвізовий режим з усіма країнами Євросоюзу, то настав час зробити наступні кроки. Я, як міністр, який відповідає за міграційну політику зокрема, не бачу тут ризиків для двох сторін, бачу тут тільки плюси", - заявив міністр.

А.Аваков нагадав, що наразі громадяни Сінгапуру отримують візу після прибуття в Україну в аеропорту, для українців у Сінгапурі процедура схожа: без оформлення вони можуть перебувати на території Сінгапуру до трьох діб.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ