Події

У Хітроу мають намір встановити сканери розпізнавання пасажирів

Найбільший британський аеропорт Хітроу планує встановити сканери розпізнавання осіб пасажирів у всіх терміналах вильоту, пише Daily Mail.

Проект вартістю 50 млн фунтів стерлінгів ($ 64,9 млн) має істотно скоротити час в аеропорту для вильоту з країни, оскільки для посадки в літак не потрібні будуть ні паспорт, ні посадковий талон. Очікується, що час перевірки в середньому скоротиться на третину.

Сканери розпізнавання осіб будуть засновані на тих же технологіях, що і контроль для власників паспортів з вбудованими чіпами (електронних паспортів). Проте, скористатися цією системою зможуть лише пасажири, які завантажили паспортні дані і фотографію в спеціальний додаток на смартфоні.

Нову систему буде запущено в тестовому режимі влітку 2019 року. Якщо випробування пройдуть успішно, сканери розпізнавання осіб встановлять у всіх терміналах і це стане найбільшим застосуванням біометричних технологій у світі.

Аналогічна система проходить тестування в аеропорту Сіднея. Крім того, системи розпізнавання осіб вже використовуються в Хітроу на внутрішніх рейсах.

Як зазначає газета, минулого літа час очікування в черзі на паспортному контролі для осіб, які прилетіли до Британії, досягав 2,5 години.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ