Події

МВС Грузії обіцяє припиняти будь-які спроби споживання наркотиків, в тому числі марихуани, в громадських місцях

Боротьба з популяризацією і споживанням в Грузії наркотиків (включаючи марихуану) залишається одним з головних пріоритетів Міністерства внутрішніх справ, йдеться в заяві, поширеній у неділю відомством.

"Будь-які спроби споживання, популяризації та продажу наркотиків в громадських місцях будуть негайно припинені співробітниками правоохоронних органів", - попереджає МВС.

Саме цьому служить підготовлений відомством законопроект, що знаходиться на розгляді парламенту, який встановлює жорсткі правові рамки вживання марихуани, йдеться в заяві.

Минулої суботи опозиційна партія "Новий політичний центр-Гірчі" намагалася провести в центрі Тбілісі "Фестиваль легалізації конопель", на якому за протизаконні дії були затримані 14 осіб, в тому числі кандидат в президенти Грузії Зураб Джапарідзе, один з лідерів "Гірчі" , а також голова цієї партії Яго Хвичія й інші її члени і прихильники.

За інформацією відомства, вісім з них, як і кандидат у президенти, були доставлені в поліцейську дільницю з метою проведення обшуку, а шестеро учасників так званого "фестивалю" були затримані за обвинуваченням у дрібному хуліганстві і непокорі вимогам поліції.

Після того, як кожного з них детально обшукали і протягом декількох годин допитували, майже всі вони, в тому числі головний ініціатор фестивалю З.Джапарідзе й інші члени партії були звільнені, за винятком двох осіб, у яких було вилучено невелику кількість імовірно марихуани, нині проводиться експертиза.

МВС нагадує, що в зв'язку з анонсованої партією "Гірчі" організації так званого "фестивалю марихуани" і в його рамках незаконного придбання-зберігання і реалізації цієї наркотичної речовини вже кілька днів триває слідство за частинами 2 і 8 прим статті 273 КК Грузії.

Як повідомлялося раніше, в партії "Гірчі" святкували свою перемогу 30 липня 2018 року, коли Конституційний суд Грузії задовольнив їх позов і скасував єдине що залишилося на той момент покарання за вживання марихуани - адміністративний штраф.

Але, не дивлячись на те, що КС практично легалізував куріння "травки" в Грузії, влада все-таки вирішила ввести обмеження. 20 вересня парламент країни прийняв у першому читанні законопроект, в якому визначені жорсткі правові рамки щодо максимального обмеження і припинення споживання марихуани.

До парламенту Грузії представлений також законопроект, який передбачає легальну культивацію конопель на території країни, її переробку, а також експорт марихуани в медичних і парфюмерно-косметичних цілях. Однак влада не збирається форсувати цю ініціативу, вважаючи, що вона отримала неправильну інтерпретацію в суспільстві і вимагає додаткових консультацій з усіма зацікавленими сторонами.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ