Події

У Лондоні в акції з вимогою повторного референдуму щодо Brexit взяли участь біля 100 тис. людей (відео)

Десятки тисяч людей взяли участь у демонстрації в Лондоні, виступаючи за проведення владою Великої Британії повторного референдуму щодо умов виходу країни з Євросоюзу, повідомляє в суботу газета The Guardian.

За даними організаторів демонстрації, вона стала наймасштабнішим заходом, пов'язаним з Brexit: на вулиці британської столиці вийшли понад 100 тис. людей. Натовпи людей пройшли територією Гайд-парку, Даунінг-стріт і закінчили ходу біля парламенту країни. Учасники закликають уряд провести ще один референдум щодо умов виходу Лондона з ЄС.

Під час референдуму в червні 2016 року більшість жителів Британії (51,9%) висловилися за вихід країни зі складу ЄС.

Британія і Євросоюз, як і раніше не змогли досягти угоди стосовно умов Brexit. Найбільш важкою темою для сторін є питання кордону між Північною Ірландією і Республікою Ірландія.

Велика Британія офіційно вийде зі складу ЄС 29 березня 2019 року. Лондон може вийти зі складу ЄС після узгодження всіх домовленостей з майбутніх відносин, але при цьому Велика Британія може покинути союз і без досягнення угоди з ЄС.

Aerial footage shows 'hundreds of thousands' of people attending protest in London calling for a referendum on the final #Brexit deal https://t.co/zWgMYVnpr2 pic.twitter.com/xRCb3fLt6R

— BBC News (UK) (@BBCNews) 20 жовтня 2018 р.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ