Події

Правоохоронці розшукують осіб, які розклеїли білборди з антиугорськими написами в Закарпатській області

Правоохоронці розшукують осіб, які в ніч на суботу, 20 жовтня, розклеїли в декількох районах Закарпатської області білборди із зображеннями діячів "Товариства угорської культури Закарпаття" (ТУКЗ) і антиугорськими написами, повідомляє прес-служба глави Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

Згідно з повідомленням на офіційному сайті Г.Москаля, Закарпатська ОДА розцінює такі білборди як провокацію російських спецслужб.

"Безпосередніх виконавців провокації зараз розшукують правоохоронці, але методи і стиль виконання вказують на те, що це чергова примітивна спецоперація ФСБ, яка вже кілька років намагається посварити на Закарпатті українців і угорців", - цитує слова Г.Москаля його прес-служба.

Голова Закарпатської ОДА нагадав, що в квітні минулого року на адміністративному кордоні Виноградівського та Берегівського районів області також вночі були встановлені стели з провокаційними написами угорською мовою, а в лютому поточного року в Ужгороді двічі підпалювали офіс ТУКЗ.

"Ці злочини розкрито, встановлено, що за ними стоять російські спецслужби. Робимо все, щоб розкрити і нинішню провокацію. Вже доведено, що такі примітивні речі на Закарпатті не працюють, на них не ведуться ні українці, ні угорці", - підкреслив Г. Москаль.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ