Події

Слідство відпрацьовує чотири версії причин падіння літака СУ-27 у Вінницькій області

Слідство відпрацьовує чотири версії причин падіння українського літака СУ-27 під час навчань "Чисте небо" у Вінницькій області 16 жовтня, в результаті чого загинули два пілоти, заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос

"Зараз відпрацьовують чотири основні версії: людський фактор при виконанні польоту, технічна несправність літака, можлива заправка літака неякісним паливом або погодні умови, які призвели до катастрофи", - сказав А.Матіос в ефірі телеканалу "112.Украіна" в п'ятницю.

За його словами, в липні літак пройшов капітальний ремонт і повну модернізацію.

"З моменту цього ремонту він налітав 20 годин, а його ресурс згідно всіх державних технічних експертиз був продовжений на 12 років", - розповів головний військовий прокурор.

Як повідомлялося, увечері 16 жовтня 2018 року під час міжнародних навчань "Чисте небо-2018" на території Вінницької області розбився винищувач Су-27УБ, що належав 831 бригаді тактичної авіації з Миргорода (Полтавська обл.). Загинули два пілоти: начальник авіації повітряного командування "Схід" Повітряних сил Збройних сил України полковник І.Петренко і військовослужбовець Повітряних сил Національної гвардії США.

Військова прокуратура Вінницького гарнізону внесла в ЄРДР відомості за ст.416 Кримінального кодексу України ("Порушення правил польотів або підготовки до них").

У рамках розслідування катастрофи винищувача Су-27УБ на аеродромах у Миргороді (Полтавська обл.) та Старокостянтинові (Хмельницька обл.) вилучено льотну документацію і документи на літак, допитуються свідки обставин вильоту повітряного судна.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ