Події

Основною версією вибуху в квартирі батька координатора С14 Мазура є громадська діяльність сина

Основною версією вибуху в квартирі координатора націоналістичної організації С14 Сергія Мазура в м.Бориспіль Київської області, унаслідок чого постраждав його 61-річний батько, є його громадська діяльність, повідомив перший заступник глави Національної поліції України В'ячеслав Аброськін.

Як повідомляє в п'ятницю департамент комунікації Нацполіції України, під час оперативної наради під головуванням В.Аброськіна обговорювалися заходи, до яких вже вдалися поліцейські для встановлення обставин замаху на життя жителя Борисполя, в будинку якого вибухнула граната.

У рамках огляду місця події правоохоронці вилучили сліди і речові докази, що сприяють встановленню особи зловмисника і його затримання. Крім того, поліцейські провели подвірний обхід для виявлення можливих свідків цього злочину.

За словами В.Аброськіна, для розслідування цього злочину створено посилену слідчо-оперативну групу. До її складу увійшли досвідчені оперативники і слідчі.

"Члени групи розглядають дві версії скоєння злочину, основна з них - громадська діяльність сина потерпілого чоловіка", - зазначено в повідомленні.

"На сьогоднішній день можу сказати, що зібрана достатня доказова база, яка дозволяє мені стверджувати, що зловмисника буде встановлено найближчим часом", - зазначив В.Аброськін.

Як повідомлялося, в ніч на 10 жовтня 2018 року в м.Бориспіль Київської області в вікно квартири на другому поверсі невідомі кинули вибуховий пристрій, унаслідок чого 61-річний господар житла був госпіталізований. На момент вибуху в квартирі також перебували ще двоє членів сім'ї - дружина і син.

"Відомо, що зловмисники для здійснення свого задуму підставили драбину до будинку. Речові докази з місця події вилучено. Поліція кваліфікувала подію як замах на вбивство. Тривають оперативно-розшукові заходи", - повідомила поліція.

У цій квартирі проживає координатор націоналістичної організації С14 С. Мазур. Після інциденту він заявив, що його шукали невідомі за кілька днів до вибуху.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ