Події

В Україні завершилися багатонаціональні навчання "Чисте небо-2018"

Церемонія закриття багатонаціональних навчань "Чисте небо-2018" відбулася на військових аеродромах Старокостянтинова (Хмельницька обл.) і Гавришівка (Вінницька обл.) у п'ятницю.

Як повідомляється на сторінці командування Повітряних сил Збройних сил України у Facebook, участь у навчаннях, які тривали з 8 до 19 жовтня, узяли близько 700 представників з 9 країн, серед яких Бельгія, Данія, Естонія, Нідерланди, Польща, Румунія, Великобританія, США і Україна.

Зусилля особового складу були зосереджені на підтримці суверенітету повітряного простору, виконанні повітряних перевезень, здійснення авіаційної підтримки, виконанні пошуково-рятувальних завдань, аеромедичної евакуації, заходів із кібернетичної оборони, командування і управління авіацією та залучаються підрозділами.

Як повідомлялося, увечері 16 жовтня під час міжнародних навчань "Чисте небо-2018" на території Вінницької області розбився винищувач Су-27УБ, що належав 831 бригаді тактичної авіації з Миргорода (Полтавська обл.). Загинули двоє пілотів: начальник авіації повітряного командування "Схід" Повітряних сил ЗС України полковник Іван Петренко і військовослужбовець Повітряних сил Національної гвардії США підполковник Сет Нерінг.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ