Події

ВМС ЗСУ з початку року поповнилися 8 кораблями і катерами - командувач

 З початку поточного року Військово-морські сили Збройних сил України поповнилися вісьмома судами, повідомив командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко.

"Прийняли до бойового складу чотири бронекатери, спущені на воду два десантно-штурмових катери, і до кінця жовтня вони будуть передислоковані на пункти базування і пройдуть випробування. Ми маємо отримати багатофункціональне пошуково-рятувальне судно з порту "Южний"(воно замінить чотири судна забезпечення, які відслужили свій термін). Ще одне судно забезпечення перебуває у готовності на 95%. Таким чином, 8 кораблів і катерів ", - розповів він в інтерв'ю "BBC Україна", оприлюдненому у вівторок.

І.Воронченко зазначив, що першочерговим завданням ВМС ЗСУ на сьогоднішній день є забезпечення судноплавства і гарантування безпеки в узбережній зоні.

"Ці завдання може виконати "москітний флот"- швидкий, маневрений, який може оперативно діяти в прибережних точках Азовського і Чорного морів: захищати припортову інфраструктуру, входи в лимани і гирла річок ...Такий флот - це перший етап нашої стратегії. Другий - побудова кораблів морської зони, які можуть працювати у виключній економічній зоні та за межами Чорного моря", - розповів командувач ВМС.

Водночас І.Воронченко наголосив, що українські Військово-морські сили можуть виконувати завдання, маючи в своєму розпорядженні малі сили.

"Так уже склалося, що у нас (з РФ - ІФ) співвідношення сил 1 до 20, а за якістю - ще більше. Але у нас немає іншого виходу. Ми прогнозуємо їхні дії і здатні реагувати на нові ситуації ... Ми дотримуємося морського права", - наголосив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ