Події

Питання Томосу і автокефалії виходить далеко за межі церковного життя України – Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що питання єдиної помісної церкви в країні є питанням національної безпеки.

"Питання Томосу і автокефалії виходить далеко за межі церковного життя. Це питання нашої незалежності. Це питання нашої національної безпеки. Це питання нашої державності. Це питання всієї світової геополітики. І якщо це не так, то чому тоді рішення Вселенського патріарха позавчора обговорювалося на Раді безпеки Російської Федерації під головуванням Путіна?", – сказав він неділю на Софійській площі в Києві перед подячним молебнем за Україну.

П.Порошенко порівняв обговорення питання надання Україні автокефалії на Радбезі РФ з російською казкою: "Кащей точно знає, де та голка, в якому яйці, в якій скрині і під яким дубом".

За словами глави Української держави, "реакція Москви на дії Києва і Фанару свідчить про те, що ми на правильному шляху".

П.Порошенко зазначив, що автокефалія є частиною державної проєвропейської та проукраїнської стратегії, яку Україна послідовно впроваджує в життя останні чотири роки і впроваджуватиме далі.

"Автокефалія – найвагоміша подія, з того ж ряду, що і наше прагнення вступити в ЄС і НАТО, Угода про асоціацію, безвіз, вихід із СНД, відмова від оманливого договору про дружбу з Росією. Все це – основа нашого власного шляху розвитку, розвитку держави Україна і розвитку нашої української нації", – заявив президент.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ