Події

Україна не була, не є і не буде канонічною територією РПЦ – Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна ніколи не була і не буде канонічною територією Російської православної церкви.

"Нарешті, Вселенський Патріархат остаточно проголосив незаконною Московську анексію Київської митрополії, здійснену ще наприкінці сімнадцятого століття. Чітко і недвозначно їм заявлено, що Російська православна церква не має канонічних прав на Православну церкву в Україні... що наша православна церква не підпорядковується РПЦ. І Україна не була, не є і не буде канонічною територією Російської церкви", - заявив П.Порошенко на Софійській площі в Києві, де в неділю глава УПЦ-КП Філарет проведе подячний молебень.

Президент України зазначив, що глава РПЦ Кирило на кожній службі молиться за російське воїнство, яке вбиває українських бійців і цивільне населення. "А у нас в Україні, на жаль, є храми, які все ще поминають патріарха Кирила... Хіба можуть храми, в яких лунають молитви за патріарха, який молиться за російське військо, називатися українським?", - сказав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ