Події

Навальний покинув спецприймальник, відбувши 20 діб адміністративного арешту

Олексій Навальний покинув спецприймальник у Москві після 20 діб адміністративного арешту, повідомили "Інтерфаксу" в штабі опозиціонера.

"Навальний вийшов", - сказали в штабі.

Симоновський суд Москви 24 вересня визнав О.Навального винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 20.2 КоАП РФ (Порушення встановленого порядку організації мітингу, що призвело до заподіяння шкоди здоров'ю людини або майну, якщо ці дії не містять кримінально караного діяння). Йому було призначено покарання у вигляді 20 діб адміністративного арешту.

Навальний був затриманий 24 вересня на виході із спецприймальника, де відбував 30 діб адміністративного арешту за попередньою адміністративною справою.

Як зазначається в протоколі про адміністративне правопорушення, О.Навальний через інтернет закликав громадян до участі в несанкціонованому мітингу. Крім того, через його дій під час акції було завдано шкоди двом співробітникам поліції, а також збиток патрульній машині.

Навальний не визнає своєї провини і вважає, що даний адміністративний матеріал складений з метою порушити надалі кримінальну справу за статтею 212.1 КК РФ (Неодноразове порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ