Події

Український посол у США взяв участь у конференції, присвяченій модернізації оборони України

Посол України в Сполучених Штатах Америки Валерій Чалий взяв участь у конференції, присвяченій розвитку оборонного і військово-технічного комплексу України.

"Посол України в США Валерій Чалий взяв участь у конференції "Прагнення України до створення зрілої нації. Заходи щодо розвитку військового та військово-технічного комплексу", яка відбувається у м.Вашингтон", - сказано в повідомленні на сторінці посольства в Фейсбук у суботу.

Під час відкриття заходу, В.Чалий подякував організаторам і учасникам за постійну підтримку України та наголосив на важливості безпеки допомоги, що надається США Україні. Також він висловив подяку за рішення Адміністрації Д. Трампа надати Києву протитанкові ракетні комплекси "Джавелін" - летальну зброю оборонного призначення.

Разом з тим, посол підкреслив важливість передачі Україні патрульних катерів класу "Айленд", що "стало сигналом для Росії, яка намагається дестабілізувати ситуацію в Азовському морі".

В.Чалий зазначив, що Україна здійснює важливі кроки в сфері реформування сектору безпеки і оборони та оборонно-промислового комплексу. Як приклад він навів прийняття Закону "Про національну безпеку України", що свідчить про незворотність заявленого курсу.

У Конференції взяли участь представники Міністерства оборони та Державного департаменту США, відомі американські експерти, в т.ч. Президент "Jamestown Foundation" Глен Ховард, Старший директор "Penn Biden Foundation" Майк Карпентер, представник "Heritage Foundation" Люк Коффі, народні депутати України Андрій Левус і Олексій Скрипник, Генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ