Події

В Японії метеорит упав на дах житлового будинку (відео)

В Японії шматок метеорита пробив дах приватного будинку в місті Комаки префектури Айті. Про це повідомили в Національному музеї науки, передає NHK.

Як наголошується в повідомленні, інцидент стався 26 вересня. Шматки метеорита пробили дірку в даху будинку, а також залишили в саду на землі опаліни площею 10 на 5 сантиметрів. У момент інциденту всередині будівлі знаходилась людина. Внаслыдок падіння небесного тіла ніхто не постраждав.

NHK опублікував на своїй сторінці в Twitter відео, на якому жінка, в чий будинок упав метеорит, показує його шматок і демонструє його магнітні властивості.

愛知県小牧市で先月、突然、住宅の屋根が壊れて表面が焼けた石のような物が落ちているのが見つかり、国立科学博物館が調べたところ隕石(いんせき)の落下であったことがわかりましたhttps://t.co/w4rGNp4N8p#nhk_news #nhk_video pic.twitter.com/SEgJUFNV2T

— NHKニュース (@nhk_news) 12 жовтня 2018 р.

Знайдені уламки володіли властивостями магніту. Вчені встановили, що метеориту близько 4,5 млрд років. Тепер він буде зареєстрований в Міжнародному метеоритному суспільстві і отримає назву "метеорит Комаки".

У Національному музеї науки відзначили, що метеорити рідко падають на будинки. Востаннє такий випадок зафіксували в 2003 році в місті Хіросіма.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ