Події

Трампу сподобалася кандидатура посла в Канаді на посаду постпреда в ООН

Президент США Дональд Трамп всерйоз розглядає кандидатуру Келлі Крафт, американського посла в Канаді, на посаду постійного представника країни при ООН, повідомила газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

Трамп кілька разів поспілкувався з Крафт у приватному порядку і залишився задоволений. Її також "високо оцінили" в адміністрації Білого дому. Келлі Крафт працює послом у Канаді з серпня минулого року. Вона брала участь в складанні переробленого договору про вільну торгівлю в Північній Америці. Під час роботи над договором між США і Канадою з'явилася деяка напруга.

Раніше основним кандидатом на місце постпреда при ООН була колишня співробітниця адміністрації Діна Пауелл. У перший рік роботи адміністрації Трампа вона працювала заступником радника з національної безпеки. Потім Пауелл пішла в Goldman Sachs Group. Вона відома близькими зв'язками з родиною Трампів.

Дональд Трамп не відмовився розглядати інших кандидатів. Серед них посланник США в НАТО Кей Бейлі Гатчінсон і засновниця фонду допомоги жінкам з раком грудей Ненсі Брінкер. Обидві вони зі штату Техас.

Раніше видання Politico повідомляло, що Трампу настійно радили вибрати постпредом жінку. Це має збільшити кількість прихильників перед проміжними виборами в конгрес, які відбудуться в листопаді.

Попередній постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі оголосила про відставку на цьому тижні. Вона допрацює до кінця року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ