Події

Facebook розповів про кібератаки на 30 млн акаунтів соцмережі

У повідомленні, яке опублікував Facebook, вказується, що саме напад на соцмережу було зафіксовано 14 вересня, після чого почалося розслідування. До 25 вересня фахівці компанії змогли знайти вразливість, яка дозволяла атакувати акаунти користувачів. Як і передбачалося, вона пов'язана з функцією "Переглянути як", яка дозволяє власникам акаунтів з'ясувати, як бачать його сторінку інші користувачі.

Усунути вразливість вдалося лише через два дні, після чого функція "Переглянути як" була заблокована.

У компанії також зазначили, що кількість постраждалих акаунтів виявилася менше, ніж передбачалося раніше. Якщо спочатку йшлося про 50 мільйонів зламаних сторінок, то в підсумку з'ясувалося, що їх було близько 30 мільйонів.

При цьому керівництво соцмережі підкреслило, що під час атаки не були порушені Messenger, Messenger Kids, Instagram, WhatsApp, Oculus, Workplace, а також сторінки, які використовувалися для реклами.

У Facebook вказують, що співпрацюють з ФБР, яка бере участь в розслідуванні. При цьому федеральні агенти попросили компанію не повідомляти, хто саме міг бути причетний до кібератаки в інтересах слідства.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ