Події

Клімкін закликав УПЦ (МП) долучитися до переговорного процесу щодо створення єдиної помісної церкви в Україні

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав представників Української православної церкви (Московського патріархату) долучитися до переговорів про входження в об'єднану автокефальну Українську православну церкву, не керуючись директивами з Москви.

"Зараз якраз і настав той момент, коли всі православні церкви України мають історичну нагоду довести свою відданість ідеї української єдності та єдності українського православ’я. Тож нехай УПЦ (МП) не бариться і включається в переговори про входження до єдиної автокефальної помісної Української православної церкви (тільки раджу дослухатися до власного розуму й серця, а не до директив з Москви, бо так діла не буде!)", - написав П.Клімкін на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, в рішенні синоду Константинополя, яке було офіційно оголошено в четвер, 11 жовтня, зазначено, що Вселенський патріархат переходить до надання автокефалії Українській церкві. Окремим пунктом у рішенні синоду зазначено, що після розгляду апеляції глав УПЦ-КП Філарета (Денисенка) та УАПЦ Макарія (Малетича), а також їхніх послідовників, "які опинилися в розколі не через догматичні причини", "вищезазначених було канонічно відновлено до їхнього ієрархічного або священицького сану, і їхні віряни були повернуті до спілкування з Церквою".

П.Клімкін назвав рішення синоду Вселенського патріархату "справжньою духовною демократією" і наголосив на важливості повернення до канонічності всіх православних християн України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ