Події

Порошенко перевіряє готовність ЗСУ до відсічі умовного противника на узбережжі Азовського моря

У Донецькій області президент України Петро Порошенко перевіряє готовність Збройних сил України до відсічі умовного противника на узбережжі Азовського моря.

"Військові навчання з оборони узбережжя Азовського моря. Перевірка готовності сил і військ до відсічі можливої російської агресії з морського напрямку", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Після перегляду перебігу навчань П.Порошенко зазначив, що військові в п'ятницю відпрацювали на тверду "12".

У військових навчаннях беруть участь підрозділи морської піхоти, берегової артилерії, армійська авіація, танкові підрозділи Військово-Морських сил України та Сухопутних військ. У навчаннях у тісній координації із ЗСУ діють підрозділи Національної гвардії України та Державної прикордонної служби. Загалом у навчаннях беруть участь 600 військовослужбовців і 150 одиниць техніки.

Як наголошується в повідомленні, метою навчань є відпрацювання реакції української армії та флоту разом з іншими силовими підрозділами на можливу висадку умовного ворожого десанту на узбережжі Азовського моря.

П.Порошенко також провів оперативну нараду в штабі навчань, на якій заслухав доповіді начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка та голови Держприкордонслужби Петра Цигикала про виконання завдань відповідно до рішення РНБО щодо протидії загрозам у Чорному й Азовському морях.

Президент у п'ятницю перебуває з робочою поїздкою в Донецькій області.

Раніше в серпні командувач Військово-Морських сил ЗСУ Ігор Воронченко заявив, що незабаром на Азовський напрямок заплановано перекидання додаткових сил морської піхоти, берегової артилерії та посилення корабельного угруповання.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ