Події

Клімкін назвав рішення синоду Вселенського патріархату "справжньою духовною демократією"

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав рішення синоду Вселенського патріархату "справжньою духовною демократією".

"Усі радіємо рішенню синоду про надання Україні томосу. Але дуже хочу, щоб ми не недооцінювали важливість іншого аспекту - повернення до канонічності всіх православних християн України. Насправді, в цьому і є справжня духовна демократія. Всі ми є рівні перед Богом. І будемо говорити один з одним на рівних. З повагою до себе і до кожного", - написав П.Клімкін на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Як повідомлялося, в рішенні Синоду Константинополя, яке було офіційно оголошено в четвер, 11 жовтня, зазначено, що Вселенський патріархат переходить до надання автокефалії Українській церкві. Окремим пунктом у рішенні Синоду зазначено, що після розгляду апеляції глав УПЦ-КП Філарета (Денисенка) та УАПЦ Макарія (Малетича), а також їхніх послідовників, що "опинилися в розколі не з догматичних причин", "вищезгаданих було канонічно відновлено до їхнього ієрархічного або священицького сану, і їхні віряни були повернені до спілкування з Церквою".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ