Події

Правоохоронці порушили справу на жительку Луганської області за антиукраїнські заклики

Правоохоронці порушили кримінальне провадження стосовно жительки Луганської області за публічні антиукраїнські заклики в соцмережі, повідомила прес-служба прокуратури області.

"У ході розслідування встановлено, що протягом 2014-2015 років жителька Сєверодонецька брала активну участь в антиукраїнських групах у соціальній мережі "Вконтакте", в яких поширювала інформацію із закликами до зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, шляхом визнання терористичної організації "ЛНР" незалежною республікою і приєднання частини території України до складу Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Проведені експертизи підтвердили, що заклики є публічними, оскільки користувач поширював їх у соціальній мережі "Вконтакте", яка доступна широкому колу користувачів і є відкритим зверненням до невизначеного, але великого кола осіб, в яких висловлювалися ідеї, спрямовані на схиляння населення до певних дій.

Під час досудового розслідування правопорушниця повністю визнала свою провину в умисному поширенні "сепаратистських" матеріалів, щиро розкаялася й активно співпрацювала зі слідством. З огляду на це між нею і прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Наразі правоохоронці направили до суду обвинувальний акт у цьому кримінальному провадженні для розгляду по суті. Підозрюваній загрожує позбавлення волі на термін від трьох до п'яти років із конфіскацією майна або без неї.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ