Події

Мазур, до квартири якого кинули гранату, заявляє, що його "старанно" шукали невідомі за кілька днів до інциденту

Координатор націоналістичної організації "С14" Сергій Мазур, до квартири якого в м. Борисполі Київської області в ніч на середу невідомі кинули гранату, стверджує, що його шукали невідомі за кілька днів до інциденту,

Як повідомив С.Мазур на свій сторінці в соцмережі Facebook у середу вранці, його батько, який дістав поранення обох ніг, перебуває в реанімації, але загрози його життю вже немає.

"Чисто пощастило, що граната заплуталася в завісках і впала вниз. Основний удар прийняли батарея та стіл. Як каже поліція, йому (батьку - ІФ) чисто пощастило. Інакше він загинув би... На його місці мав бути я, оскільки це моя кімната і мене старанно шукали невідомі за кілька днів до цього", - зазначає С.Мазур.

Він зазначив, що спочатку поліція інкримінувала гранату як звичайну "хуліганку", але пізніше додав: "На офіційному сайті поліція пише про кваліфікацію замаху. Хоча вночі було зовсім інше. Чи це справді так - поки що невідомо. Ймовірно, наспіх зрозуміли і переробили, щоб не було кіпішу".

Він також повідомив про намір "прийти за роз'ясненнями" до будівлі МВС у середу о 11:00.

Водночас на сайті "С14" повідомляється, що раніше - близько 1,5 тижня тому - за місцем проживання С.Мазура дзвонили в домофон і на домашній телефон ввечері та вночі та запитували С.Мазура.

Раніше цього дня прес-служба поліції Київської області повідомила, що в ніч на середу в м. Борисполі у вікно квартири на другому поверсі невідомі кинули вибуховий пристрій, унаслідок чого 61-річного господаря житла було госпіталізовано. На момент вибуху в квартирі також перебували ще двоє членів сім'ї - дружина та син.

"Відомо, що зловмисники для здійснення свого задуму підставили драбину до дому. Речові докази з місця події вилучено. Поліція кваліфікувала подію як замах на вбивство. Тривають оперативно-розшукові заходи", - повідомила поліція.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ